H-vartalolle sopivat vaatteet

H-vartalo

H-vartalotyypin hartiat ja lantio ovat liki samassa linjassa ja vyötärö ei ole aivan selkeä. Ylä- tai alavartalo ei juurikaan ole toistaan kapeampi tai leveämpi. H-vartalo ei juurikaan kaareudu ja selkä ei ole erityisen notko. Vartalotyypille on tyypillistä myös pienet rinnat ja hoikat, pitkiltä näyttävät jalat. H-vartalo voi olla hyvin hoikka tai vähän pyöreämpi. Tämä on yleisimpiä vartalotyyppejä Suomessa.


H-vartalo kaipaa muotojen korostamista ja luomista, sillä vyötärö on hieman hakusessa ja kokonaisuudet näyttävät helposti raskaita.


H-vartalolle sopivat materiaalit ja leikkaukset


Suosi:
• Kaarevat linjat
• Kerrospukeutuminen
• Ohuet, pehmeät kankaat

Vältä:
• Yhtenäinen väritys
• Olkatoppaukset
• Paksut, jäykät materiaalit

Voit pukeutua naisellisesti ja tuoda vartaloon muotoja pyöreälinjaisilla päänteillä ja vyötärölinjan leikkauksilla. Toisaalta myös maskuliininen tyyli ja kerrospukeutuminen sopii H-vartalotyypille.


Materiaaleissa kannattaa suosia ohuita, pehmeitä ja laskeutuvia kankaita ja sidoksia. Vältä yhtenäistä väritystä päästä varpaisiin, olkatoppauksia, paksuja kankaita ja 2-rivinapitusta.H-vartalolle sopivat paidat ja puserot

H-vartalolle sopivat paidat ja puserot

Voit suosia maskuliinista, selkeälinjaista tyyliä tai tuoda suoraan vartaloon naisellisuutta rypytetyillä hihoilla, röyhelöillä, ruseteilla ja muilla yksityiskohdilla.

Valitse kaulus kasvojen muodon mukaan: pyöreäkasvoisen kannattaa valita kulmikas ja kulmikaskasvoisen pyöreä pääntie.• Osta H-vartalolle sopiva paita tai pusero

H-vartalolle sopivat housut ja hameet


H-vartalolle sopivat housut ja hameet

Boyfriend-mallisissa matalavyötäröisissä housuissa takataskun sijainti tuo muotoa takapuolen alueelle. Valitse rohkeasti housut tai farkut, joissa on kuviointia lantion ja takapuolen alueella. Myös suorissa housuissakin H-vartalolle sopii useimmiten parhaiten matalavyötäröinen malli, joka pyöristää kauniisti lantiota. Mikäli jalkasi ovat todella hoikat, voit valita hieman väljät housut. Hameesta kannattaa valita suora, viistottu tai runsaan hulmuama malli. Lantiolla voi olla poimuja tai laskoksia.
Kokosimme H-vartalolle sopivat housut ja hameet samalle sivulle:
• Osta H-vartalolle sopivat housut tai hame


H-vartalolle sopivat mekot

H-vartalolle sopivat mekot

Mekko voi olla suora, viistottu tai hieman runsaampi, ja myös mekon vyötäröllä voi olla poimuja ja laskoksia. Mekon kaulus kannattaa valita kasvojen mallin mukaan; pyöreäkasvoiselle sopivat kulmikkaat kaulukset ja kulmikkaalle kasvolle sopivat pyöreät pääntiet. H-vartalolle sopivat parhaiten mekot, jotka kiinnittävät katseen decoltee-alueelle ja lantionseudulle. Suosi erityisesti tulppaani- ja kotelomallia.Kokosimme H-vartalolle sopivat mekot samalle sivulle:
• Osta H-vartalolle sopivat mekot


H-vartaloa lähellä olevat vartalotyypit

y-vartalo vaatteet päärynävartalo vaatteet tiimalasivartalo vaatteet

Jokainen meistä on yksilö, ja siksi on enemmän sääntö kuin poikkeus, että oma vartalotyyppi on yhdistelmä kahta eri perustyyppiä. H-vartaloa lähellä ovat sporttinen tai povekas Y-vartalo, lanteikas päärynävartalo, naisellinen tiimalasivartalo sekä keskivartalosta runsas omenavartalo.


Leveät hartiat: Y-vartalolle sopivat vaatteet
Lantiolla on runsautta: päärynävartalolle sopivat vaatteet
Povessa ja lantiolla on runsautta, vyötärö erottuu selvästi: tiimalasivartalolle sopivat vaatteet
Pehmeät linjat: plus-koon mallistot